maandag 27 juli 2015

Rammelaar / bijtring

Een tijdje terug kwam ik op Pinterest een foto van een rammelaar/bijtring tegen met omhaakte kralen, ik ben toen verder op onderzoek gegaan maar kon nergens terugvinden welke maten kralen en ringen er waren gebruikt...
Toen heb ik even rondgesnuffeld bij online-hobbyzaken en gewoon maar wat besteld, de ringen 5,6cm en kralen 16mm.

Nadat ik ze vorige week heb ontvangen ben ik er zaterdagavond even voor gaan zitten, ik heb 3 kralen van 16mm omhaakt met wat restjes Catania katoen met haaknaald 2,5:
Een Magische ring maken met 6 vasten,
in elke vaste 2 vasten (12),
in elke 2e vaste 2 vasten (18),
dan 3 toeren met 18 vasten,
dan elke 2e en 3e samenhaken (12),
 kraal erin stoppen,
elke 1e en 2e samenhaken (6),
afhechten, de draad met een naald door de voorste lusjes van de 6 overgebleven vasten halen en de draad afknippen.

Daarna heb ik een dubbele draad Catania gebruikt om de kralen (én ringen) aan te rijgen, de draden heb ik er 2x doorheen gehaald dus zitten er in totaal 4 draden doorheen. Ook heb ik op meerdere plekken een knoop gelegd, als het voor een baby gemaakt wordt staat veiligheid voorop!


Het resultaat vind ik echt superleuk, maar ik heb inmiddels wel wat 18mm en 20mm kralen besteld om te kijken hoe de rammelaar/bijtring met deze maten uitvalt ;-)

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Maak je ze ook op verzoek/bestelling?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je berichtje, ik heb er momenteel 3 te koop staan in mijn Etsy winkeltje, maar kan ze in elke kleurstelling maken ;-)
   https://www.etsy.com/nl/shop/DutchLittleDots

   Verwijderen
 2. Wat een leuke patroontjes maak je! En wat leuk dat jij ze ook gratis deelt! Dankjewel. Ik heb voor mijn eerste kleinkind Amber al een paar leuke dingen gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen