zondag 4 september 2016

Japo-nes shawl

Morgen is mijn schoonmoeder jarig, vorig jaar vond ze het potje snoepjes waarbij ik de deksel omhaakt had en versierd had met een gehaakte bloem (helaas geen foto's van genomen ivm een last-minute projectje) zó leuk, dat ik nu iets "groters" voor haar wilde maken.

Bij de stoffenzaak waar ik vrijwel altijd mijn katoengaren haal vroeg ik naar een mooi garen voor een sjaal, de verkoopster liet me verschillende soorten zien waarbij mijn voorkeur uitging naar een verloopgaren van Schachemayr, de Micro Ombré Color, kleurnummer 83:
1 bol zou genoeg moeten zijn voor een sjaal, het is namelijk een bol van 250 gram/725 meter.

Oké, het garen had ik in huis, maar nu nog een mooi patroon voor een driehoeksjaal... De meesten van jullie weten dat de keuze ontzettend groot is en dat je soms uren, dagen of weken bezig kan zijn met het kiezen van "het juiste patroon" hahahaha ;-)

Na het zoeken op Pinterest (wat echt een aanrader is) stonden mijn mooiste keuzes in mijn map speciaal voor sjaals en omslagdoeken. Uiteindelijk heb ik voor de Japo-nes shawl gekozen, een mooie combinatie van toeren met lossen en stokjes, een fijn patroon met een goed te volgen diagram.

Het patroon/diagram van deze shawl kan je hier vinden. 

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met de verjaardag van jouw schoonmoeder.
  Het verloop van de kleuren zie je mooi in de sjaal. De sjaal is prachtig geworden, dus jouw schoonmoeder is vast heel blij met dit cadeau.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb net een omslagdoek af met het south bay patroon. Op zoek naar een randje kwam ik bij jou uit en aangezien ik het heel jammer vind dat mijn omslagdoek bijna klaar is en ik er nog wel eentje wil maken.... zie ik ineens deze leuke sjaal bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze sjaal haakt écht heerlijk weg, en het is inderdaad eens wat anders dan het Southbay bay patroon 😉
   Veel plezier met het haken!

   Verwijderen