maandag 9 april 2018

Verjaardagstaart

In mijn vorige post heb ik jullie een gehaakte Puk laten zien, en nu (zo'n 3 weken later!) is de verjaardagstaart dan écht ein-de-lijk klaar! 
Het was een heel karwei, maar hij is uiteindelijk gelukkig súperleuk geworden! <3


Hierbij leg ik even in grote lijnen uit hoe ik de taart heb gemaakt; 

De dozen zijn bij Heutink besteld, het garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special en hierbij heb ik haaknaald 3,5mm nodig gehad.

Ik ben begonnen met een magische ring met 10 halve stokjes, daarna elke toer gemeerderd tot ik bijna de grootte van de ronde dozen had, toen heb ik genoeg toeren gehaakt tot ik bijna de hoogte van de dozen had bereikt. Bij het afhechten heb ik een héle lange draad overgehouden zodat ik de bovenkant er met de hand op vast kon naaien.
Bij beide bovenkanten ben ik ook met 10 halve stokjes begonnen en heb ik gemeerderd tot ik de juiste maat had (1 toer meer als de bodem), en na een toer minderen in de voorste lus heb ik als laatst een schulprandje gemaakt.

Nadat ik de doos erin heb gezet heb ik met de hand de toplaag (door de achterste lussen van de toer vóór de schulprand) aan de bodem vastgenaaid.

De 2 lagen heb ik met een combinatie van textiellijm en Tesa hobbylijm aan elkaar vast gelijmd.


Decoratie:
Voor de onderste laag heb ik alleen witte stippen gemaakt als decoratie, 12 stuks.

Voor de bovenste laag heb ik ballonnen gehaakt en op verzoek de cijfers 3 en 4, welke met klittenband om te wisselen zijn. 
De ballonnen heb ik uit mijn hoofd gehaakt en de (Engelse) patronen van de cijfers zijn hier te vinden.

Bovenop de taart heb ik 4 houders gehaakt voor de kaarsjes, voor de foto's heb ik échte waxinelichtjes gebruikt, maar op de peuterspeelzaal worden er speciale kaarsjes met batterij gebruikt ;-)

Als laatste heb ik Puk erbij gezet, en óók Puk heeft klittenband en kan er zo gemakkelijk vanaf!3 opmerkingen:

  1. Wat een lekkere, leuke verjaardagstaart haakte je, Irene! Ik haakte er ooit ook eentje voor mijn klasje, maar zal weldra eens een andere haken, want het katoen is al wat verkleurd.
    Fijne avond, groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een flinke klus, maar dan heb je daarna een superleuke verjaardagstaart.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen