vrijdag 20 november 2015

Loopy love sjaal

Nadat ik een Loopy Love muts met bloem had gemaakt voor de dochter van mijn vriendin, vroeg ze me of ik er niet een leuke sjaal bij kon maken die er leuk bij pastte. Ik ben teruggegaan naar de site waar ik dit patroon had gevonden en heb het patroon voor het Loopy Love Dekentje gewoon ingekort tot de juiste breedte voor een sjaal :-)


Voor deze sjaal heb ik 23 lossen opgezet, (gebruik altijd een meervoud van 3, +2 keerlosse)

Rij 1:
1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, *3 lossen, 1 stokje in dezelfde losse als de eerste vaste, sla 2 lossen over, 1 vaste in de volgende losse, herhaal van * tot het einde. 

Rij 2:
3 losse en keer je werk.
1 vaste in de eerste 3-lossen boog van de vorige toer, *3 lossen, 1 stokje in dezelfde 3-lossen boog, 1 vaste in de volgenden 3-lossen boog, herhaal van * tot het einde maar nu eindig je met 2 lossen (in plaats van 3) en 1 stokje in de laatste vaste van de vorige toer.

Rij 3:
1 losse en keer je werk.
1 vaste in de eerste steek, 3 lossen, 1 stokje in de 2-lossenboog van de vorige toer, *[1 vaste, 3 lossen, 1 stokje] in de volgende 3-lossen boog, herhaal van * tot het einde, en eindig deze toer met een vaste in de keerlossen van de vorige toer.

Herhaal rij 2 en 3 tot de sjaal lang genoeg is. 

Om het uiteinde netjes af te werken haak je het volgende:
Keer je werk, 1 halve vaste in de laatste vaste van de vorige toer, 1 losse, vervolgens haak je 3 vasten in elke boog, en haak je 1 vaste in de laatste keerlosse.

De roos is dezelfde als die ik voor de muts heb gebruikt, het patroon daarvan kan je hier vinden.


2 opmerkingen: